EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Големи US банки инвестират в имиджа си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Големи US банки инвестират в имиджа си

mail14:39 | 24.03.2010прегледи 844 коментарикоментари 0


Една от ключовите лобистки групи на Wall Street започва кампания, насочена към подобряване на имиджа на големите банки. Целта е на основните играчи на финансовия пазар да бъде изграден имидж на надеждни и позитивни бизнес - партньори, съобщава Bloomberg.
Съветът на директорите на Financial Services Roundtable, представлява интересите на 150 от най- големите банки и застрахователни компании в САЩ. Участие в кампанията ще вземат успели фирми като социологическата компания Maslansky Strategic Research, рекламната агенция DDB, собственост на Omnicom Group Inc. и др.
„Индустрията за финансови услуги е длъжна да върне доверието на американския народ и да вземе активно участие в диалога с хората,” става ясно от разпространено до медиите писмо от Financial Services Roundtable.
Финансовата група, част от която са бизнес гигантите Chase & Co. и Citigroup Inc., все още не споменава за конкретни решения пo PR кампанията. Засега е известно само, че първите усилия за подобряване на имиджа на финансовите компании ще бъдат насочени към виртуалното пространство и основно към социалните мрежи, като Twitter и Facebook.
Според проучване на Bloomberg почти две трети от американците имат лошо отношение към управляващите мениджъри. 56% от участвалите в проучването са отговорили, че подкрепят правителствените мерки към ограничаване на възнагражденията на тези, които са довели до финансовата криза.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1045