EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Годишни награди на НСОРБ: Победителите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Годишни награди на НСОРБ: Победителите

mail07:32 | 16.10.2020прегледи 758 коментарикоментари 0


На изискана церемония в Резиденция „Бояна“ в Деня на българската община бяха връчени Годишните награди на НСОРБ и Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво 2020 – 2022 г.

„Тази година, местната власт показа своята сила и способности в необичайни обстоятелства. Колкото и дълго да аплодираме медиците, колкото и горещо да благодарим на социалните работници, на културните дейци, на служителите в общинските администрации, на работещите в транспорта, в комуналните дейности, в образованието, на многобройните доброволци и дарители – техните усилия няма да получат заслуженото. Въпреки това – поднасям Ви нашата дълбока признателност“ – с тези думи към присъстващите се обърна председателят на УС на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов.

“Вие всички сте онези, които са най-близо до хората, отбеляза Цвета Караянчева в приветствието си към кметовете, общинските съветници, кметските наместници и представителите на общините. Тя поздрави наградените и насърчи всички номинирани, като им пожела да продължават по същия начин активно да работят за своите общини, защото развитието на общината е много важно, за да останат младите хора в своето родно място. За това е нужно да има единодействие между общинска, законодателна и изпълнителна власт, обърна се председателят на парламента към кметовете, общинските съветници и кметските наместници.

За първи път НСОРБ връчи почетната награда „Протегната ръка“ на личности, дали пример със своите действия, как индивидуалните усилия на всеки са важни за общността.

Годишните награди на НСОРБ бяха връчени от председателя на НС Цвета Караянчева, заместник-председателят на Парламента Емил Христов, от председателите на парламентарни комисии Ивелина Василева и Искрен Веселинов, вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и министрите Кирил Ананиев, Лъчезар Борисов, Деница Сачева, Красимир Вълчев, проф. Костадин Ангелов, Петя Аврамова и заместник-министър Румен Димитров.

Ето и всички наградени:

Носители на почетната награда „Протегната ръка“

Стефка Евтимова – кметски наместник на село Светля, община Ковачевци, която заедно със своите съселяни събират лични средства и закупуват маски и предпазни костюми за нуждите на Спешна помощ – Перник.

Наградата бе връчена от г-жа Цвета Караянчева – председател на 44 НС

Ангел Иванов - от 08 март 2020 г. работи всеки ден лице в лице с пациенти с доказана корона вирусна инфекция. В началото на пандемията той е част от координационния екип който организира   доставката на продукти от първа необходимост и медикаменти на възрастните жители на столицата и лично участва в обслужването на пациенти с вече доказана инфекция, които се намират на домашно лечение. Работи активно с екипа на Столичната здравна инспекция по контрол за спазване на карантината. Студент четвърти курс „Политология“ в СУ „Св.Климент Охридски“.

Наградата бе връчена от г-н Емил Христов – заместник-председател на 44 Народно събрание

Рамиз Касабов - Кметски наместник на селата Купен, Миле, Касаб, Гарабина, Дишлийци, община Мадан. В населените места живеят малко на брой, предимно възрастни хора, без достъп до магазин или аптека. Кметският наместник почти ежедневно обхожда родопските махали и помага на жителите с плащането на сметки, получаването на пратки, закупуването на лекарства или отвеждането до лекар.

Наградата бе връчена от г-жа Мариана Николова – заместник министър-председател и министър на туризма

Теодор Цанков – студент по медицина, специализант. От първите дни на пандемията работи в Спешна помощ и като доброволец в Александровска болница. Разказва, че му се е налагало да прекара в защитния костюм по 12 часа и повече. Работи в отделението с най-тежките случаи и е помагал на лекарите както в някои манипулации, така и с дезинфекцията. Предстои му тепърва да се дипломира, но вече има 7 години стаж в болница.

Наградата бе връчена от г-н Красимир Вълчев – министър на науката и образованието

Надие Мехмед - 80-годишната пенсионерка от село Печеница, трогна всички с жеста си да дари цялата си пенсия си на болницата в Исперих.

Наградата бе връчена от проф. Костадин Ангелов – министър на здравеопазването

Костюмерите на Държавната опера в Бургас, които вместо костюми за предстоящата премиера на балета „Жизел“, в средата на март спешно започнаха да шият и даряват предпазни маски.

Наградата бе връчена от г-т Румен Димитров – заместник-министър на културата

Социално предприятие „Петрички следи“ – едно от първите социални предприятия, които пренастройват своята дейност в изработването на индивидуални предпазни средства. Пример за социалната отговорност на проект, реализиран с европейски средства по ОПРЧР.

Наградата бе връчена от г-жа Деница Сачева – министър на труда и социалната политика

Годишни награди на НСОРБ, категория „Партньор на общините“

„Агрополихим“ АД, „Девня Цимент“ АД и „Солвей Соди“ АД, които в партньорство с община Девня създават специализирани професионални паралелки в СУ „Васил Левски“. Партньорите осигурават финансово ремонтите и оборудване на специализиран кабинет, купуването на учебници и учебни помагала, безплатен обяд, стипендии за добър успех и изработка на уеб сайт на училището със специална секция за професионалната паралелка.

Община Мездра и  Фондация „Проект Северозапад“ работят съвместно вече близо 5 години. Фондацията е осигурила финансиране на съвместни проекти за над 250 000 лв. предимно в социалната сфера: услуги за възрастни хора и лица с интелектуални затруднения, трудотерапевтична арт работилница, патронажна кухня, която доставя ежедневно храна в 11 населени места в региона.

Членовете на „Off-Road клуб 4х4- Велинград” с председател Евгени Янкулов са едни от най-последователните партньори на община Велинград. Те активно съдействат при аварийни ситуации, помагат с доставката на храни и медикаменти по време на извънредното положение, участват в гасенето на пожари, а в свободоното си време  изграждат беседки и навеси в околностите на града.

В един от най-трудните моменти за ловешката болница “БМФ ПОРТ БУРГАС” ЕАД подкрепи усилията на общината за изграждане на отделение за лечение на болни от коронавирус и зари 110 000 лв. За нуждите на МБАЛ д-р Параскев Стоянов АД са закупени анестезиологичен апарат, газов анализатор, пациентен монитор, респиратор за интензивни грижи за деца и възрастни вкл. неинвазивна вентилация и електрохидравлична операционна маса.

Наградите бяха връчени от г-н Златко Живков – член на УС на НСОРБ, кмет на Монтана и г-жа Ивелина Василева – председател на ПК по околната среда и водите в 44 НС

Годишни награди на НСОРБ, категория „Общински инвеститор“

Община Куклен - "Одело България" ЕООД инвестира 52 495 000 и създава нови работни места 241в  пpeдпpиятиe зa производство на части за гepмaнcĸия пpoизвoдитeл нa лyĸcoзни aвтoмoбили Меrсеdеѕ-Веnz.  За инвecтициятa ĸoмпaниятa е пoлyчила cepтифиĸaт зa инвecтитop "Kлac A" нa Mиниcтepcтвo нa иĸoнoмиĸaтa.

Община Елин Пелин за инвестицията на "ПС Груп" АД на стойност 12 000 000 и 195 създадени работни места. Дружеството изгражда  уелнес зона, СПА хотел и зони за отдих върху два терена с обща площ от 80 дка. Инвеститорът ще извърши рехабилитация на уличната водопроводна мрежа на село Равно поле и ще съдейства при реализирането на проект за изграждане на пречиствателна станция на с. Равно поле.

Община Шумен за инвестицията в размер на 42 млн. лв. на територията на Индустриален парк Шумен „ВИАС“ ЕООД изгражда завод за алуминиеви профили и планира да предостави работа на 250 специалисти и работници. Дружеството изгражда бизнес и СПА хотел в Шумен и подкрепя развитието на спорта в общината.

Община Кърджали за новото предприятие на „Интернешънъл Пауър Съплай“ АД. Над 23 млн. лева за вложени в производството, което осигурява 240 работни места

Промишленото съоръжение, изградено от „МД Електроник“ ЕООД се простира на площ 10 000 кв. м, в гр. Враца и е едно от най-модерните в страната. В завода ще се произвеждат кабели за пренос на данни и електронни компоненти за всички автомобилни марки в света. Предвижда се в предприятието да работят 300 души, а размерът на инвестициите досега възлиза на 22 мн. лв.

Наградите бяха връчени от г-н Иво Димов – заместник-председател на УС на НСОРБ, кмет на Димитровград и г-н Лъчезар Борисов – министър на икономиката

Годишни награди на НСОРБ, категория “Принос за развитие на местното самоуправление“

Носители на персоналните награди в категорията са

Цветанка  Йотина, кмет на община Мирково

Емануил Манолов – кмет на община Павликени

д-р Дарин Димитров - кмет на община Търговище

В категория малка община наградата „Принос за развитие на местното самоуправление 2020 г.“  се присъжда на община Чавдар. Общината е пример за ефективни публични инвестиции, които превърнаха общинския център – с.Чавдар в един от най-често цитираните примери за цялостно преобразяване . Общината вече няколко поредни мандата реализира успешна политика за планиране, подготовка и изпълнение на проекти, финансирани със средства от ЕС и републиканския бюджет. Размерът на направените инвестиции през последните години на глава от населението нарежда Чавдар сред водещите общини в страната.

В категория средна община наградата „Принос за развитие на местното самоуправление 2020 г.“  се присъжда на община Раковски. Общината активно работи по оптимизиране на разходите и в областта на благоустройството и комуналното стопанство създава общинско предприятие, което успешно конкурира утвърдени фирми от бранша. Почти два пъти по-ниска цена за полагане на асфалт постига общинското дружество, което разполага със съвременен автопарк и машина за полагане на асфалт от ново поколение. Дружеството е единственото общинско предприятие – член на Камарата на строителите в България.

В категория голяма община „Принос за развитие на местното самоуправление 2020 г.“  наградата се присъжда на община Ловеч. Общината реализира стабилна инвестиционна политика и реализира гъвкави политики за активно гражданско участие. Дейността на местната администрация се отличава с прозрачност и експедитивност при решаването на наболели проблеми. Кметският екип партнира успешно с редица неправителствени организации и с Българската православна църква при реализирането на социални и образователни проекти. Екипът на община Ловеч е изключително активен във формирането на целеви партньорства в рамките на Северозападния район за планиране, както и с общини, с които са развити системни контакти и съществуват предпоставки за реализиране на съвместни проекти през новия програмен период.

Наградите бяха връчени от г-н Хасан Азис – заместник-председател на УС на НСОРБ и кмет на Кърджали и г-н Кирил Ананиев – министър на финансите

Годишни награди на НСОРБ, категория „Гласът на общините“

Носители на наградата са вестник „24 часа“, вестник „Строител“, Българското национално радио, Българска телеграфна агенция“, Телевизия „България Он Ер“ и на водещия на предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“ Николай Колев.

Наградите бяха връчени от изпълнителния директор на НСОРБ г-жа Силвия Георгиева и от членовете на УС на НСОРБ г-н Георги Димитров – кмет на община Карнобат, г-н Владимир Георгиев – кмет на община Самоков, г-н Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, г-н Калин Каменов – кмет на община Враца, г-н Радослав Ревански – кмет на община Белица.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и председателят на ПК по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление г-н Искрен Веселинов връчиха Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво 2020 – 2022 г. на 23 общини: Община Берковица, Община Бургас, Община Враца, Община Вълчи дол, Община Габрово, Община Димитровград, Община Добрич, Община Долна баня, Община Ихтиман, Община Каспичан, Община Кнежа, Община Кърджали, Община Левски, Община Ловеч, Община Мездра, Община Павликени, Община Поморие, Община Свищов, Община Сърница, Община Тетевен, Община Троян, Община Търговище и Община Челопеч.


Тагове: НСОРБ, награди
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905