EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Глобяват US банки, нарушили закона

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Глобяват US банки, нарушили закона

mail10:40 | 20.10.2010прегледи 644 коментарикоментари 0


Белият дом заяви, че на банките, които нарушават законодателството при изземванията на жилища, ще бъдат налагани глоби.
"Без съмнение има определени изисквания, налагани от законодателството, които трябва да бъдат изпълнявани", заяви късно снощи пред журналисти прессекретарят на Белия дом Робърт Гибс, допълвайки, че ако банките не изпълняват тези изисквания, то администрацията ще налага глоби, а собствениците на жилищата пък ще предприемат юридически действия.
Гибс съобщи, цитиран от ИТАР-ТАСС, че днес ще има междуведомствено съвещание с участието на министъра на финансите Тимъти Гайтнър, министъра на жилищното строителство и градоустройството Шон Донован, а също и на представители от правосъдното министерство, на което ще бъде анализирана тревожната ситуация с отчуждаването на жилища. Според думите му президентът Барак Обама отделя значителна част от времето си за решаването на този проблем.
В началото на октомври американските банки доброволно обявиха забрана върху конфискация на жилища, след като бяха констатирани нарушения при оформянето на документацията за изземането на недвижимото имущество на длъжници. Администрацията на Обама приветства тази стъпка, но редица американски кредитни институции обявиха, че са на път да отменят този мораториум.
Най-голямата банка в САЩ Bank of America планира още от идната седмица да възобнови процедурите по изземванията на жилища заради просрочени кредити. Според оценка на експерти при повторно задействане на този механизъм банката ще се окаже собственик на над 100 000 жилища в 23 щата.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160