EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Глоби за жп картел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Глоби за жп картел

mail10:00 | 26.07.2013прегледи 599 коментарикоментари 0


Германските власти съобщиха, че са глобили осем компании с общо 97,6 милиона евро (129 милиона долара) за договаряне при поръчки за железопътни релси и свързани продукти, предаде Асошиейтед прес.
ТисенКруп Глайстекник (ThyssenKrupp Gleistechnik GmbH), подразделение на стоманодобивната компания ТисенКруп, (ThyssenKrupp AG) трябва да плати най-голямата глоба от 88 милиона евро, съобщи федералната антимонополна служба. Службата уточни, че компаниите са се договаряли тайно между 2001 и 2011 година, за да определят кой да спечели поръчката, като избраният победител трябвало да казва на другите компании какви цени да посочват в официалните си предложения на търговете.
Антитръстовите власти глобиха миналата година четири компании за общо 134,5 милиона евро заради тайни споразумение за сметка на основния германски железопътен оператор Дойче бан (Deutsche Bahn). На ТисенКруп се паднаха 103 милиона евро от общата глоба.
Глобите могат да бъдат обжалвани. ТисенКруп посочи, че приема и двете глоби, а твърденията срещу компанията по повод железопътния картел "са изцяло и окончателно уредени". ТисенКруп посочи, че компанията е взела мерки в средата на 2011 година и е освободила няколко мениджъри. Компанията отбеляза, че води конструктивни преговори с Дойче бан по искове за щети, които държавният железопътен оператор е внесъл срещу ТисенКруп и други компании в края на миналата година.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg