EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Глобалната икономика стабилна, Европа - не

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Глобалната икономика стабилна, Европа - не

mail16:42 | 21.09.2010прегледи 644 коментарикоментари 0


Мнозинството (трима от всеки пет) световни инвеститори са на мнение, че глобалната икономика се стабилизира, две години след пламването на финансовата криза с колапса на инвестиционната банка Lehman Brothers.Това показва анкета на агенция Bloomberg сред 1408 инвеститори и анализатори и търговци.
Само един на всеки шест от анкетираните обаче е на мнение, че икономиката се движи към растеж.
Четиридесет и един процента все още не са убедени, че финансовата система се е стабилизирала и според тях не се изключени повторни шокове.
Като цяло, светът се стабилизира, коментира Узи Цимерман, участник в анкетата на Bloomberg и управляващ член на хедж фонда Ventura Capital Management.
По неговите думи развиващите се пазари на Азия и Латинска Америка дават тласък на икономическото стабилизиране. Рисковете пред определени региони все още не са преодолени, единодушни са инвеститорите.
Европа остава слабото звено в световната икономика. Повече от три четвърти от анкетираните не изключват разпадане на еврозоната, а повече от 20% смятат, че този момент наближава.
Очакванията са по-песимистични в сравнение с изразените в предходната анкета от юни, когато мнозинството от инвеститорите, смятаха, че валутният съюз ще остане непокътнат. Оптимистично настроени към съдбата на еврозоната са европейските инвеститори, докато на другия полюс са американските.
Инвеститорите продължават да управляват парите си предпазливо, показва още анкета. Над 40 % свиват инвестициите, докато само един на всеки трима е готов да поеме по-голям риск. Останалите не планират нито намаляване, нито увеличаване на вложенията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1071