EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Глобалната икономика забавя темпове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Глобалната икономика забавя темпове

mail18:30 | 08.12.2023прегледи 703 коментарикоментари 0


Глобалната икономика забавя своите темпове, а достъпът до нов капитал е на пауза, докато инвеститорите анализират и оценяват този нов икономически пейзаж.

Проблемите по веригата за доставки се отразяват на продажбите на хардуер, а технологичните компании обявяват съкращения на персонал на невиждани от 20 години нива, пише в доклад на компанията  "Марш" (Marsh), водещата световна компания за професионални услуги в областта на управление на риска, стратегическите решения и човешкия капитал.

Компанията разпространи данни от тазгодишния Global Technology Industry Risk доклад, който показва как икономическата несигурност се отразява на риск мениджмънта в технологичните компании, водейки до пренареждане на приоритетите им.

Докладът проследява как технологичният сектор се справя в период на глобална икономическа несигурност. В проучването участие взимат над 300 експерти в сферата на управлението на риска, от 29 държави, на 6 континента, а целта му е да даде поглед върху това как се възприемат новите рискове, как те се отразяват на технологичната индустрия, а също така да предостави насоки за това как да управляваме по-добре рисковете и в бъдеще. 69 на сто от запитаните в проучването вече са предприели стъпки за пряко намаляване на разходите (административни и оперативни), а 46 на сто са редуцирали работната ръка или са спрели да наемат нови служители.

Постоянно нарастващата зависимост от технологиите и необходимост от свързаност доведе до огромен растеж в технологичната индустрия. Но докато светът се възстановяваше от пандемията КОВИД-19, 2022 година поднесе нови предизвикателства, които секторът усеща и до днес.

Рекордните нива на инфлация, повишенията на лихвените проценти и перспективата за глобална рецесия са само част от предизвикателствата, които застрашават растежа на технологичната индустрия днес, пише в доклада.

"Марш Макленън" (Marsh McLennan) е компания за услуги в областта на управление на риска, стратегическите решения и човешкия капитал с 85 000 служители в над 130 държави. "Марш България" стартира дейността си през 2000 г. Днес компанията представлява 4-те компании под шапката на Marsh McLennan България, като предоставя решения на стотици корпоративни клиенти. Българският офис предоставя застрахователни решения и програми и на клиенти в Северна Македония и Албания.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg