EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ГКПП Маказа се открива в понеделник

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ГКПП Маказа се открива в понеделник

mail07:25 | 04.09.2013прегледи 1562 коментарикоментари 0


 ГКПП „Маказа-Нимфея” ще бъде открит на 9-ти септември, съобщи МВнР. Движението ще бъде за МПС за превоз на пътници, включващи не повече от 8 места без това на водача, и на товарни превозни средства, които не превишават 3,5 т. Договорените категории са на базата на европейската директива 2007/46 и на съществуващата готовност на двете страни към момента.  Двете страни се ангажират да въведат в експлоатация в пълен обем ГКПП „Маказа-Нимфея” във възможно най-кратък срок, като доизградят пътната инфраструктура за тежкотоварен трафик.

Чрез този пунк връзката между  Северна Европа с пристанищата на Бяло море става много по-лесна. Очакваното от десетки години в крайграничните райони събитие е предвидено за 11 ч., детайлите около церемонията се уточняват в момента, съобщи БГНЕС. Българските и гръцките служби извършват подготовка за работата на новия граничен пункт и съгласуване на общите си действия. Контролът ще е общ и смените ще се носят от български и гръцки гранични полицаи. Пътят от граничната пирамида №31 до гара Подкова беше напълно завършен още през декември 2006 г. Много скоро след наливането на асфалта по новия втори етап от пътя обаче се наложиха спешни ремонти заради некачествена работа.

Докато се завършат строителните работи по този втори лот от спирка Джебел до Подкова автомобилите ще трябва да преодоляват дупки и липсваща маркировка. Огромен проблем е и липсата на обходен път край Кърджали, което поставя под риск жителите на града от двете страни на булевард "Беломорски", както и тези в Момчилград, откъдето ще минава трафикът.
Все пак строителството на втория участък от международния път напредва, предстои изграждането на 8 тунела за преминаването на добитък, който иначе се движи абсолютно безконтролно по шосетата и инцидентите с автомобили не са рядкост.
Разстоянието от Кърджали до Бяло море вече е само 82 километра.

 снимка:МВнР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150