EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ГИС на пристанищата напълно завършена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ГИС на пристанищата напълно завършена

mail09:30 | 15.10.2014прегледи 782 коментарикоментари 0


В София се проведе последният, от поредицата семинари, с демонстрация на географската система на пристанищната инфраструктура.
Географската информационна система (ГИС) на българските пристанища е напълно завършена. Проект „Проектиране и внедряване на географска информационна система (ГИС) за управление на пристанищната инфраструктура” е първият по директивата INSPIRE и осигурява пълен достъп до пространствени данни. Системата има потенциална възможност за достъп чрез Националния портал за пространствени данни, който предстои да бъде изграден и поддържан от Изпълнителна агенция "Електронни съобщителни мрежи и информационни системи" към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, а информацията ще бъде достъпна и за клиенти на Европейския портал за геопространствени данни.
Пред експерти от държавни и общински институции, концесионери, пристанищни власти и журналисти, чрез модула за WEB клиенти беше демонстриран достъп до данните за пристанищната инфраструктура, площи, сгради, съоръжения, както и пътни и железопътни терминали, складове, прилежаща акватория и пр.

Системата осигурява възможност за създаване и поддържане на база данни, както и за анализ на информация за пристанищата с национално значение. Създадени са условия за оптимизиране на управлението на държавните активи в пристанищната инфраструктура, както и по-ефективното разходване на средства за поддръжка и модернизация на българските пристанища като част от транспортната мрежа на Европейския съюз.
Проектът №BG161PO004-5.0.01-0059 „Проектиране и внедряване на географска информационна система (ГИС) за управление на пристанищната инфраструктура”, финансиран със средства на ЕС чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. по приоритетна ос 5 „Техническа помощ” се изпълнява от ДП „Пристанищна инфраструктура“. Общата му стойност е 4 703 728,60 лв. и се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007 – 2013 г. Проектът приключва в края на 2014 г.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163