EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гигантът E.ON с гигантски загуби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гигантът E.ON с гигантски загуби

mail16:09 | 10.03.2016прегледи 845 коментарикоментари 0


Германският енергиен гигант „Е.ON” регистрира рекордни нетни загуби за 2015 г. в размер на 7 млрд. евро, предава AFP. В изявление на компанията се казва, че занапред „курсът ще бъде по-труден и по-дълъг от очакваното“, а перспективите за 2016 г. „ще са значително по-ниски“ от прогнозите.

През 2015 година германската енергийна компания  поиска разрешение от германските власти да затвори газовата си електроцентрала в баварския град Иршинг, която е свръхмодерна, но е жертва на конкуренцията на субсидираните възобновяеми енергии. Е.ОN и партньорите й в управлението на централата - HSE, Mainova и N-Ergie, искат от 1 април 2016 година да бъдат спрени 4-ти и 5-и блок на централата. В съвместно комюнике операторите изтъкват, че "решението вече е взето, тъй като няма никаква перспектива за рентабилно управление след приключването на договора с оператора на мрежата през март 2016 година".
Пак през 2015 година E.ON съобщи, че продава седем соларни централи в Италия на италианския инвеститор F2i SGR, предаде ДПА, като на италианския пазар Е.ОN започна да работи на пълни обороти през 2014 година.
През януари Е.ОN се споразумя с чешка компания да продаде традиционната си енергопроизводствена дейност с капацитет 4500 мегавата, припомня ДПА.
Е.ОN бе тежко засегнат от решението на германското правителство да премине от ядрена енергетика към по-екологични източници. В резултат компанията бе принудена да прибегне до мащабна програма за преструктуриране.
Е.ОN планира през 2016 година да отдели въглищното, газовото и ядреното си подразделение. Новата основна компания има планове да се съсредоточи върху възобновяема енергия, енергийни мрежи и потребителски услуги.


Тагове: загуби, E.ON
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg