EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германците търсят мощни автомобили

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германците търсят мощни автомобили

mail16:30 | 21.01.2013прегледи 341 коментарикоментари 0


Германците си купуват мощни автомобили повече от всякога, въпреки че им се налага да понасят най-високите от години цени на горивото, сочи изследване, цитирано от ДПА.
Средно мощността на новите коли, купени в Германия миналата година, е 137 конски сили. Това е с 2 конски сили повече спрямо 2011 година, посочва Центърът за автомобилни изследвания (CAR) към Университета Дуисбург-Есен.

Конските сили растат заради популярността на компактните спортни превозни средства като Бе Ем Ве Екс 1 (BMW X1). Купувачите на тези така наречени софт роудъри (soft roaders)
са склонни да предпочетат по-големи двигатели, отколкото при стандартните автомобили. Този сегмент в момента покрива 16 процента общите продажби на коли в Германия.
Тенденцията към по-мощни автомобили се наблюдава в Германия от 1995 година. Единственото изключение бе през 2009 година след популярната схема, подкрепена от правителството, за бонуси при покупка на нова кола, когато старата се дава за скрап. През 1995 година средната мощност на нов автомобили в Германия бе 95 конски сили, припомня ДПА.
"Високата цена на горивото не е причина конските сили да намаляват", заяви директорът на центъра Фердинанд Дуденхьофер. Шофьорите са склонни да се оплакват от цената на бензина и дизела, но като цяло скъпите горива не ги карат да се насочват към по-малък двигател. Правилата в ЕС доведоха до по-голяма горивна ефективност и по-ниски вредни емисии на колите, но много от данните, предоставени от производителите, за автомобилите с по-големи двигатели, са получени в контролирани условия. "Повечето от тях нямат общо с действителността", заключава Дуденхьофер.


 


Тагове: коли, германци
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg