EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Германците се запасяват с храна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германците се запасяват с храна

mail18:40 | 18.03.2020прегледи 10308 коментарикоментари 0


С оглед на растящия брой инфекции от новия коронавирус Световната здравна организация (СЗО) промени своята оценка за риска от световно разпространение на заразата - от "висока" на "много висока", което е най-високата степен. Германия и останалите държави взимат все по-строги мерки срещу вируса.  В Германия хората оживено обсъждат темата - из автобуси, влакове, на работните места. Гледката в някои супермаркети вече също е доста странна. Германците явно се подготвят за принудителен престой в къщи, защото рафтовете със стоки на много места са полупразни, пише Дойче Веле.

С какви продукти да се запасим?

Кристина Шюц, говорителка на концерна REWE Group, заяви пред ДВ, че в цялата страна междувременно се засилва търсенето на хранителни продукти и особено на консерви. Към концерна със седалище в Кьолн спадат веригите от магазини Penny, REWE и Nahkauf. От дискаунтъра Lidl също потвърждават тази тенденция. Техен говорител заяви: "В някои региони и филиали забелязваме значително повишени продажби". Особено търсени били трайни хранителни продукти, като консерви и макарони, както и тоалетна хартия и дезинфектанти.

Още преди четири години германското правителство състави списък със стоки, които гражданите следва да си набавят в случай на извънредна ситуация. Списъкът на Службата за защита на населението от аварии и катастрофи съдържа най-вече трайни храни. В препоръките на Службата се казва, че хората трябва да се запасят със стоки за най-много десет дни, не повече. Конкретната препоръка гласи: "Добре е да разполагате с около 14 литра течност на човек за една седмица". Като особено подходящи се препоръчват минералната вода и плодовите сокове. И още: "Купете преди всичко храни и течности, които Вие и семейството Ви ползвате в ежедневието си". Въпросните храни, естествено, трябва да могат да се съхраняват за по-продължителен период без охлаждане. Службата препоръчва при покупките да се обръща внимание на срока за годност на консервите и продуктите. При стоките без маркиран срок на годност гражданите биха могли да отбележат датата, на която са ги закупили.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905