EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германците раздвоени за Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германците раздвоени за Русия

mail16:00 | 10.03.2014прегледи 890 коментарикоментари 0


Като цяло германското общество не подкрепя налагането на икономически санкции срещу Русия заради кризата с Украйна, но симпатизира на новото правителство в Киев и изпитва много малко доверие към руския президент Владимир Путин, предаде Ройтерс, цитирайки ново проучване на общественото мнение.
Изследването на Инфратест димап, направено по поръчка на обществената телевизия А Ер Де и вестник "Велт", показва, че само 38 процента от запитаните германци биха подкрепили икономическите санкции срещу Русия. 72 процента от хората обаче симпатизират на новата украинска власт, а 81% виждат Путин като лидер, който би използвал всички средства, за да осъществи руските интереси.
Данните от изследването показват обществена подкрепа за позицията на канцлера Ангела Меркел, която демонстрира предпазливост при определянето на мерките срещу Москва и опита да убеди Владимир Путин да се съгласи със създаването на контактна група за преговори между Москва и Киев. Подкрепата за Меркел (71%), която действаше основно чрез телефонни разговори в кризата с Украйна, обаче отстъпва пред тази за външния министър Франк-Валтер Щайнмайер (74%), който осъществяваше совалки на предната дипломатическа линия между Киев и Москва.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1061