EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германският бизнес реже инвестициите си в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германският бизнес реже инвестициите си в България

mail00:53 | 29.04.2009прегледи 1529 коментарикоментари 0


България, наред с редица други от по-новите членки на Европейския съюз като Унгария и балтийските страни, може да загуби повечето от инвестициите си от германски компании. Причината е, че делът на германския бизнес с интерес към инвестиции в тези региони се е понижил със седем пункта до 30%. Това сочи ново проучване на Германската търговско-промишлена палата (DIHK), цитирано от Handelsblatt.
За сравнение, процентът на германски компании с планове за инвестиции в развитите пазари в Западна Европа е останал непроменен от миналото издание на проучването.
Германският бизнес изглежда „най-предпазлив“ относно инвестициите си в Централна и Източна Европа, пише изданието. Русия, Китай, както и някои други азиатски държави също ще станат свидетели на намалени инвестиции, но в значително по-малка степен в сравнение със спада в ЦИЕ.
Главният икономист на DIHK Фолкер Триер смята, че тенденцията сред германските компании за излизане на международните пазари „поне засега ще се забави“.
От общо 7 хил. компании, включени в проучването, 40% отговарят, че смятат да намалят инвестициите си в чужбина. Едва 17% искат да увеличат международния си бизнес. Делът на германските бизнеси, които смятат да ограничат международните си инвестиции надхвърля тези, които планират експанзия, за пръв път откакто проучването е започнало да се провежда през 1995.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg