EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германските компании се ориентират към Виетнам

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германските компании се ориентират към Виетнам

mail09:30 | 17.08.2023прегледи 509 коментарикоментари 0


Oколо 91% от германските компании планират да увеличат инвестициите си във Виетнам, гласи проучване на Делегацията на германската индустрия и търговия във Виетнам (ДГТВ), цитирано от Виетнамската новинарска агенция (ВНА).

Според световната бизнес прогноза на ДГТВ за тази пролет 40% от анкетираните фирми планират да наемат още работници през следващите 12 месеца. Въпреки инфлацията, несигурността в световната икономика и нарастващото политическо влияние върху веригите за доставки се очаква в близко бъдеще икономическия растеж на Виетнам да достигне до по-високи нива. 

Влияние върху икономическия растеж ще окажат споразуменията за свободна търговия, стратегията "Китай плюс едно", световната тенденция за изместване и диверсификация на производствените вериги за доставки към конкурентни центрове в Югоизточна Азия и притока на зелени инвестиции, се казва в проучването.

Близо 500 германски компании са инвестирали досега около 2,9 милиарда щатски долара във Виетнам, главно в южните и северните региони, на които се пада дял съответно от 60% и 22% от общия капитал. Благодарение на това са създадени близо 50 000 работни места, което е допринесло значително за двустранните отношения.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg