EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германските компании жертви на шпионаж

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германските компании жертви на шпионаж

mail15:03 | 10.12.2018прегледи 753 коментарикоментари 0


Всяка втора малка или средна компания в Германия е била подложена на шпионаж от конкуренти или чуждестранни разузнавателни агенции, се посочва в проучване на институтите Макс Планк и Фраунхофер, цитирано от ДПА.

Проучването включва 583 малки и средни компании от всички бизнес сектори в Германия.

"Резултатите от това проучване, а също и от други (подобни, бел.ред.) проучвания показват,че никой бизнес не може да си позволи да се чувства в безопасност", се казва в документа.

Авторите на доклада изтъкват големия брой неизвестни случаи, което се дължи на факта, че по-голямата част от примерите за шпионаж не са разкрити , а само малка част от разкритите са докладвани на полицията.

Докладът излиза със заключението, че около 20 процента от компаниите с 50 или по-малко служители нямат действаща стратегия как да се справят с местен или чуждестранен шпионаж. В повечето случаи извършителите са бизнес конкуренти, твърдят авторите на доклада, като добавят, че те често са "сегашни или бивши служители, служители на трети страни, конкуренти или дори клиенти".

Според друго проучване на експерти, включително Германското федерално бюро за престъпления, всяка трета малка или средна компания в Германия е била шпионирана от чужди държави, конкуренти или служители, съобщи Ройтерс./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg