EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германските банки скрили информация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германските банки скрили информация

mail13:20 | 26.07.2010прегледи 538 коментарикоментари 0


Веднага след публикуване на  резултатите от стрес- тестовете на банките в Европа и  вече е факт и първият скандал. Европейските регулатори обвиниха Германия и банките в страната в преднамерено укриване на информацията около купуваните от тях държавни облигации, съобщава електронното издание на в. Ведомости, позовавайки се на информация на Financial Times.
В петък бяха публикувани резултатите от стрес - тестовете на 91 европейски банки от 27 държави и стана ясно, че 7 банки не са успели да ги преминат. По информация на Комитета по надзор на европейските банки още преди провеждането на тестовете банките е трябвало да предоставят информация какво количество държавни облигации се намират в тяхно владение.
Днес стана ясно, че шест от 14 - те проверени германски банки, подложени на тестовете, а именно Deutsche Bank, Postbank, DZ, WGZ, Hypo Real Estate и Landesbank Berlin- не са публикували детайлна информация за обема на контролираните от тях държавни облигации. В същото време Hypo Real Estate не успя да издържи и на други показатели от теста.
Според анализаторите, подобно разкритие може да породи подозрения на пазарите и да постави под съмнение достоверността на проверката. Официални представители на немската Централна банка - Bundesbank заявиха, че според местното законодателство е нямала право да изисква подобна информация от банките в страната.
В същото време според източниците на FT, в Германия е имало консултации по отношение на това дали банките трябва да публикуват цялата изисквана информация. „В началото банките казаха, че това е необходимо, но впоследствие законодателите не поискаха тази информация,” коментира неназованият източник на изданието. От немските банки потвърдиха информацията на източника като са подчертали, че те са били длъжни да публикуват информацията, само ако това е изискала от тях Bundesbank.

 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1042