EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германската икономика расте силно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германската икономика расте силно

mail09:35 | 22.08.2017прегледи 9098 коментарикоментари 0


През  третото тримесечие на т.г. германската икономика ще продължи силния си растеж, който се дължи на силното индустриално производство, износ и потребление, посочва Бундесбанк при представяне на месечния си доклад.

Според официалните статистически данни немската икономика е нараснала през второто тримесечие с 0,6% на тримесечна база или с 2,5% в рамките на годината, следвайки годишен ръст от 2,9% през първите три месеца. Германската статистика Destatis ще публикува на 25-и август по-подробни данни за икономиката на страната.

Банката също така отбеляза, че данните от различните проучвания показват, че дискусиите относно забраната на по-стари дизелови автомобили от някои германски градове на фона на т.нар. "дизел гейт" не са повлияли значително на настроението сред компаниите от автомобилния сектор.

Според редовния месечен доклад на Министерство на финансите се отбеляза, че скандалът с вредните газови емисии, засегнал германския автомобилен пазар, представлява риск за водещата европейска икономика, но към настоящия момент е невъзможно да се определи точно неговото влияние. Трябва да се има предвид, че автомобилната индустрия е най-големият немски износител и осигурява около 800 хил. работни места.

Финансовото министерство също така посочи, че остават и рисковете пред германската икономика, свързани с това, каква точно форма ще придобие процеса на Брекзит и тези относно бъдещата търговска политика на САЩ.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg