EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германската промишленост нараства все пак

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германската промишленост нараства все пак

mail18:00 | 26.09.2012прегледи 356 коментарикоментари 0


Германската промишленост вероятно все пак ще успее да отчете слаб растеж за 2012 година въпреки забавянето на икономиката през второто тримесечие, което би могло да окаже натиск и през 2013 година, заяви председателят на Федерацията на  германските индустриалци (BDI - Бе Де И) Ханс-Петер Кайтел, цитиран от Франс прес. На пресконференция на конгреса на федерацията Кайтел запази прогнозата за растеж на сектора около 1 процент тази година, оценявайки ситуацията като "сравнително стабилна" въпреки по-слабата активност за второто полугодие.
За 2013 година федерацията не прави прогноза, но председателят й очаква тенденцията да е сходна на развитието през текущата година. "Според мен поне можем да потвърдим, че ще нараснем и през 2013 година", но вероятно "малко по-малко", отколкото през 2012 година, посочи Кайтел.
Макар проблемите на еврозоната да дават отражение върху износа на Германия, според Кайтел се наблюдават "първи успехи в страните в криза" и известно спокойствие на финансовите пазари, благодарение на неотдавнашните мерки на Европейската централна банка (ЕЦБ) и на зелената светлина, която германският конституционен съд даде на Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ). Председателят на Бе Де И е на мнение, че всичко това дава "последен шанс" на еврозоната да затегне дисциплината. "Германия не може да спаси Европа сама", каза Кайтел, допълвайки, че решенията трябва да дойдат от самите страни, въпреки че "икономическият двигател" Германия може да им помогне.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg