EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Германска инвестиция в Русе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германска инвестиция в Русе

mail12:09 | 18.11.2022прегледи 1136 коментарикоментари 0


Германската високотехнологична международна компания АТN избра Русе за разширяването на своята дейност. Това съобщи заместник-кметът по икономика и международно сътрудничество на Русе Златомира Стефанова.

ATN е семейно управлявана фирма с многостранна дейност - от производство на механични и електрически части, съобразено с екологичните норми и с грижа за чистотата на въздуха, до софтуерни разработки и програмиране. 

Предвижда се в началото да бъдат наети малко на брой тясно специализирани служители, които след обучение ще могат да изберат в кой от клоновете на компанията да работят. 

"Северната столица на България постепенно се превръща в притегателно място за чуждестранни инвестиции, а високотехнологичното производство е ключово за развитието на потенциала на Русе и региона. Изключително важно за нас като администрация и общност е да направим така, че нашите сънародници в чужбина да предпочетат да се върнат у дома, за да се развиват тук", каза Стефанова. 

По думите й местоположението на града и инженерните специалисти, подготвяни в Русенския университет, го правят идеално място за подобен тип производства. 
Целта е началото на производството в Русе да бъде поставено през идната година и постоянно да се разширяват обхватът на услугите и броят на заетите./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg