EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия:Спестовна каса през банкомат + такса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия:Спестовна каса през банкомат + такса

mail15:43 | 06.04.2017прегледи 1426 коментарикоментари 0


Клиентите на спестовните каси в Германия са свикнали да теглят средства от банкоматите на финансовите институции безплатно почти по цялата територия на страната. Това обаче вече се променя. Около 40 спестовни каси в Германия вече въвеждат такси, в зависимост от модела на сметката, която клиентът си е открил в дадената финансова институция, съобщава германския икономически вестник Wirtschaftswoche.

По данни на проучване направено от финансовия портал biallo.de някои от спестовните каси са ограничили свободното теглене на средства от банкоматите, като сега тази услуга струва около 1 евро. Финансовият портал уточнява, че новите такси са въведени при близо 40 от 400-те спестовни каси в Германия.

Спестовната каса Ердинг-Дорфен в близост до Мюнхен например предлага на клиентите си няколко модела сметки. Така например те могат да теглят до два пъти безплатно суми на гише и четири пъти при теглене от банкомат месечно, всяка друга транзакция се заплаща чрез таксуване от 29 евро цента.

Друг пример е Спестовната каса Витгенщайн, която не изисква такса до 6 тегления, независимо дали са от банкомат или на гише, след това обаче е налице такса. Спестовната каса Потакс-Ин таксува с 50 евро цента всяко теглене на средства след 3-тото теглене от банкомат. От Wirtschaftswoche уточнява, че нововъведените такси сред спестовните каси в Германия са довели до гняв сред клиентите на съответните финансови институции.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4153