EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Германия:Спад на промишлените поръчки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия:Спад на промишлените поръчки

mail14:30 | 11.02.2014прегледи 797 коментарикоментари 0


Германия отчете изненадващ спад от 0,5 на сто на промишлените поръчки през декември въпреки възстановяването на търсенето от други страни от еврозоната, съобщи днес германското министерство на икономиката, цитирано от ДПА и Асошиейтед прес.
Месечното понижение обаче не е успяло да неутрализира скока на поръчките през ноември, които е 2,4 процента след преразглеждане на данните и е резултат от силното търсене на големи поръчки от най-голямата икономика в Европа. "Тенденцията на нарастване на търсенето на промишлени продукти продължава въпреки лекия спад през декември", отбеляза министерството.
Анализаторите очакваха увеличение от 0,2 на сто на поръчките спрямо първоначалния темп от 2,1 на сто за ноември. На годишна основа промишлените поръчки са скочили с 6 процента, сочат данните.
Спад на месечна основа за декември е отчетен въпреки нарастването с цели 7,5 процента на поръчките от ключовите партньори на Германия в еврозоната. Поръчките от валутния съюз се свиха с 0,1 на сто през ноември. Общите чуждестранни поръчки са се увеличили с 0,4 на сто, но вътрешните са се понижили с 1,6 на сто.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg