EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Германия:Поскъпване на студентските наеми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия:Поскъпване на студентските наеми

mail19:40 | 11.04.2017прегледи 878 коментарикоментари 0


В Германия е налице тенденция за рязко покачване на наемните цени за студентите, съобщава германският вестник Zeit. Студентите трябва да плащат значително повече за обитаваните от тях жилища, отколкото преди година, показва специално проучване проведено от Института за германската икономика (IW) в Кьолн. Според проучването най-скъпият град за студентите по отношение на наемните цени е Мюнхен.

През втората половина на 2016 година средната цена на квадратен метър на наемно жилище в Мюнхен е била над 17 евро за квадратен метър. Това представлява увеличение от 43% в сравнение с 2010 година, сочи проучването. „Ситуацията на пазара на жилища е особено трудна за студентите", се казва в доклада като цяло. След баварската столица най-високите цени на наемни жилища са в Щутгарт и Франкфурт, където студентите трябва да плащат по 13 евро за квадратен метър.

В Кьолн, Хейлделберг и Хамбург, наемите „вървят" между 10 и 11 евро на квадратен метър.

Най-значително увеличение на наемните цени не се наблюдава в Берлин, въпреки че наемите са по-скъпи с повече от 40% в сравнение с 2010 година. Като цяло, един студент може да си наеме апартамент в Берлин на цена малко под 10 евро на квадратен метър. Цените са високи също и в Лайпциг, а е налице тенденция за увеличаване и в Кьолн, сочи проучването. Значително е увеличението в по-големите градове в Германия, докато в по-малките ситуацията е съвсем различна. В по-малките градове също се регистрира увеличение на наемните цени, но с по-бавни темпове. Така например в Оснабрюк наемите са се увеличили с 27% от 2010 насам./Инфосток


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg