EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: €350 субсидии за двучленни домакинства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: €350 субсидии за двучленни домакинства

mail17:06 | 18.03.2022прегледи 831 коментарикоментари 0


Хората с ниски доходи в Германия ще получат двойно по-големи субсидии за разходи за отопление от вече договорените, тъй като конфликтът в Украйна е повишил допълнително цените на електроенергията, според правителствени източници.

Лявоцентристката коалиция, включваща Германската социалдемократическа партия на канцлера Олаф Шолц, "Зелените" и "Свободни демократи", се е споразумяла за увеличението, съобщиха източниците пред ДПА.

Получаващите субсидии за покриване на жилищни разходи ще получават €270 ($297), съответно €350 за двучленни домакинства.

За всеки допълнителен  обитател на жилището ще се изплащат още €70. Студентите и стажантите, които имат право на финансова помощ, ще получат еднократна сума от €230.

Според предварително публикуваните от правителството данни, от схемата ще се възползват 2,1 милиона души, много от които - пенсионери и самотни родители.

Средствата ще бъдат преведени директно по сметките им, като няма да е необходимо да се подава заявка.

Удвоеният размер на субсидиите трябва да бъде представен за гласуване утре в Бундестага, където управляващата коалиция има мнозинство. 

Лидерката на парламентарната група на социалдемократическата партия Верена Хуберц заяви, че очаква средствата да бъдат изплатени най-късно до края на годината, когато се плащат сметките за комунални услуги. 

Тя обаче добави, че са необходими допълнителни стъпки, за да се смекчи финансовото бреме, и призова за подкрепа на семействата, които не са включени в тази схема, както и за компании, страдащи от високите цени на електроенергията.

/БТА/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1044