EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия ще промени закона за ВЕИ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия ще промени закона за ВЕИ

mail15:08 | 06.06.2016прегледи 783 коментарикоментари 0


Германският канцлер Ангела Меркел сключи споразумение с провинциалните премиери за промяна в закона за възобновяемите източници на страната, с цел контролиране на периода и капацитета за използване на подобни източници на електроенергия, пише The Guardian, цитиран от агенция КРОСС.
След среща с лидерите на 16-те провинции на Германия, равителството се съгласи всяка година капацитетът на произвежданата вятърна енергия да бъде до 2,8 гигавата.
В допълнение нови ограничения ще бъдат разрешени в Северна Германия, за да се избягва пренатоварване на електропреносната мрежа.
Субсидиите за зелена енергия доведоха до разширяване на сектора, но в същото време се увеличи цената за производството на енергия от възобновяеми източници и електропреносната мрежа в страната е пренатоварена.
Последните реформи целят забавяне ръста на възобновяемите източници, които съставляват около 1/3 от произвежданата в Германия енергия през последната година - скок от 28% през 2014 година.
Правителството ще трябва да натисне спирачката, въпреки че се придържа към целта си делът на възобновяемите източници в Германия да достигне 40-45% от общото производство на електроенергия в страната до 2025 година.
Кабинетът и провинциите обаче не успяха да се договорят за поставяне на горна граница за използването на биомаса, което е важно за южната провинция  Бавария. Но Меркел поясни, че очаква да бъде разрешен този казус.
Одобрението от страна на провинциите е важно, тъй като позволява новите реформи да влязат в сила. Правителството на канцлера се надява да одобри предложенията на кабинета през следващите седмици. Проектозаконът трябва да влезе в сила от началото на 2017 година.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg