EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Германия унищожи 30 000 пилета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия унищожи 30 000 пилета

mail10:34 | 16.11.2016прегледи 1615 коментарикоментари 0


Германските власти съобщиха, че са унищожили 30 000 пилета в северната провинция Шлезвиг-Холщайн след откриване на опасен щам на птичи грип.

Провинцията обяви нови мерки, включително задължително носене на предпазно облекло в помещенията на птиците, пълно почистване и дезинфекция на всички превозни средства, използвани за транспорт на пилета.

Германия обмисля да нареди на собствениците на птицеферми да държат птиците в затворени помещения, съобщи БТА, като цитира земеделския министър Кристиан Шмит и "Ройтерс".

Германия и Швейцария съобщиха в събота за нови случаи на опасния щам на птичи грип. Вирусът H5N8 е бил регистриран също в Австрия, Унгария, Полша, Холандия, Дания и Хърватия. Германия ще се консултира с други страни като Холандия, Дания и Полша за възможните мерки, посочи Шмит преди срещата на европейските земеделски министри в Брюксел, която започва днес.

Ако болестта продължи да показва признаци на разпространение, Германия може да предприеме едностранни действия и да нареди на фермерите да не пускат птиците си навън, отбеляза германският министър.

Има подозрения, че източник на сегашната епидемия са дивите птици.

Преди коледните празници има засилено търсене на гъски, патици и пилешко месо и фермерите са разтревожени от последиците, които разпространението на вируса може да има за продажбите им.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4092