EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия създава Център против дезинформация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия създава Център против дезинформация

mail14:01 | 27.12.2016прегледи 1013 коментарикоментари 0


Федералното министерство на вътрешните работи на ФРГ планира създаването на Център за защита от дезинформацията за борба с разпространяването на фалшиви новини в социалните мрежи, предава Deutsche Welle. С оглед наближаването на парламентарните избори в Германия се очаква предложението да бъде прието от Бундестага, подчерта федералният вътрешен министър Томас де Мезиер.
Новата структура ще бъде подчинена на Федералната агенция за печат и информация, която се ръководи от говорителя на правителството Щефан Зайберт.

Германия може да приеме нови закони, които ще принуждават социалните медии, като „Фейсбук“, и търсачките, като „Гугъл“, да вземат по-активна роля в следенето за незаконен език на омраза на техните сайтове, съобщава The Guardian . Обмисляните от коалиционното правителство на Ангела Меркел мерки включват принуждаване на компаниите да създават ясни канали за регистриране на оплаквания, да публикуват броя на получаваните оплаквания и да наемат омбудсмани с правна квалификация, които да изтриват информация.
На онлайн платформите, който не спазват подобни законови изисквания ще им бъдат налагани глоби, изчислявани на база глобалните им приходи, или ще бъдат глобявани „на място“ с до 500 000 евро, ако не премахват постовете в нарушение на германския закон срещу езика на омразата до 24 часа.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg