EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия създава 500 млрд. евро фонд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия създава 500 млрд. евро фонд

mail09:45 | 23.03.2020прегледи 6631 коментарикоментари 0


Германия планира фонд от половин трилион евро за подпомагане на компании, изпитващи затруднения с плащанията вследствие на пандемията от коронавирус, който фонд ще има възможност да гарантират техни задължения или дори да инжектира в тях капитал, когато това е необходимо, съобщи списание Der Spiegel.

Фондът с приблизително 500 млрд. евро е формиран по модела на Специалният фонд за стабилизация на пазара в размер на 480 млрд. евро, който правителството създаде за подпомагане на банките по време на финансовата криза. Правителството е готово да възстанови и този свой фонд, ако банките изпаднат в затруднения, посочва изданието.

Понастоящем финансовото министерство на страната обмисля да започне програми за директна подкрепа на стойност около 180 млрд. евро, посочва "Шпигел" и добавя, че има възможност да се увеличи тази сума до 700 милиарда евро. "Обмисляме финансова помощ в мащаб, който не е съществували никога досега", цитира изданието служител на финансовото министерство.

Германското правителство планира спасителен финансов пакет в размер на 40 милиарда евро за малкия бизнес и за самостоятелно заетите лица, който да им помогне по време на срива в търсенето, предизвикано от коронавирусната епидемия, съобщи също изданието.

"Фондът за солидарност" де факто представлява окончателно прекъсване на дългогодишната политика на Германия да не се трупат нови дългове. Този фонд ще бъде структуриран като подкрепяно от правителството средство за предоставяне на заеми в много ниските лихви, които са на разположение на немското правителство.

Финансовият пакет ще включва общо 10 милиарда евро за директни безвъзмездни средства, достъпни за малкия бизнес, и още 30 милиарда евро под формата на заеми.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1127