EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: Спад при продажбите на дребно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Спад при продажбите на дребно

mail17:06 | 29.03.2024прегледи 487 коментарикоментари 0


Продажбите на дребно в Германия регистрират неочакван спад през февруари на месечна основа. Те са се понижили с 1,9 на сто спрямо януари, сочат официални данни, публикувани днес и цитирани от Ройтерс.

Анализатори, анкетирани от агенцията, прогнозираха, че продажбите на дребно ще се увеличат през миналия месец с 0,3 на сто. 

Междувременно в БТА бяха получени данните от ново проучване на германския икономически институт "Ифо" (Ifo). Те сочат значително подобряване през март на нагласите на компаниите от сектора на търговията на дребно в Германия относно перспективите за развитието на бизнеса им. 

Показателят на "Ифо", който отразява нагласите на търговците на дребно за настоящото състояние на бизнеса им, се повишава до -7,8 пункта през този месец при -18,1 пункта през февруари. 

Фирмите, които притежават магазини за дрехи и за материали за домашни ремонти, са по-позитивно настроени за състоянието на своя бизнес в сравнение с предходния месец. Оптимистично настроени са и компаниите, собственици на вериги от супермаркети. 

От своя страна германските търговци на автомобили и компютри, участвали в проучването, отчитат известно влошаване на бизнеса си през този месец. /БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg