EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: Спад на промишлените поръчки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Спад на промишлените поръчки

mail10:37 | 09.01.2018прегледи 8810 коментарикоментари 0


През ноември 2017 година индустриалните и промишлените поръчки в Германия се понижиха за пръв път от месец юли, показват данни на немската официална статистика Destatis.

Поръчките за промишлено производствени стоки се свиха през ноември с 0,4% на месечна база при прогноза за тяхна стабилизация в нивото от предходния месец, когато те се увеличиха с 0,7% (възходяща ревизия от предишна оценка за повишение с 0,5%).

Изключвайки големите по обем поръчки, новите промишлени поръчки нараснаха през ноември с цели 1,8% спрямо месец по-рано.

Намаляването на промишлените поръчки се дължи на спад с 0,5% на поръчките, постъпващи от чужбина, както и на понижение с 0,4% на вътрешните поръчки. Индустриалните поръчки, идващи извън останалите страни - членки на еврозоната, се понижиха с 1,2%, но поръчките за немски промишлено произведени стоки, постъпващи от единния валутен блок, нараснаха с 0,7 на сто, което е нов знак за общата икономическа сила в региона.

Промишленият оборот (на сезонно коригирана база и отчитайки работните дни) обаче нарасна през ноември с 4,6% на месечна база след спад с 2,1% през октомври.

Индикаторът на промишлените поръчки показва общия размер на поръчките, получени от производителите на средства за производство, както и от производителите на междинни и потребителски стоки в страната. Слаби данни (намаляване на поръчките) подсказват за проблеми в германската промишлена сфера и обратното – по-силните данни са позитивен знак за индустриалния сектор и респективно за икономическия растеж на Германия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4155