EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Германия: Спад на индустриалното производство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Спад на индустриалното производство

mail12:34 | 10.10.2018прегледи 451 коментарикоментари 0


През август германското индустриално производство се влоши изненадващо за трети пореден месец в резултат на свиване на строителството и с оглед на временните проблеми в автомобилния бранш, свързани с влезлите от началото на есента нови стандарти за отработени газови емисии известни като WLTP тестове, показват данни на официалната статистика Destatis.

Индустриалното производство в Германия се понижи през август с 0,3% спрямо юли, когато отбеляза спад с 1,3% (низходяща ревизия от предишна оценка за понижение с 1,1%), докато очакванията на финансовите пазари бяха повишение с 0,4 на сто.

Промишленото производство (изключвайки енергийния сектор и строителството) се сви с 0,1%, а производството на капиталови стоки (на средства за производство) – с 0,7% на сто. Производството на потребителски стоки обаче нарасна с 1,4%, докато енергийното производство се увеличи с 1,3 на сто. Солиден спад с 1,8% регистрира производството в строителния сектор.

На годишна база индустриалното производство на Германия се понижи през август с 0,1% (спрямо август 2017-а) след повишение с 1,1% през юли.

"Германската индустрия функционираше през лятото на по-слаби обороти", отбеляза икономическото министерство. Според него обаче производството ще набере скорост с оглед на нарастващите производствени поръчки и очакванията, че ще бъде намерено постепенно разрешаване на настоящите пречки пред одобряването на новите леки автомобили, породени от новия WLTP протокол за тестване на отделяните вредни газови емисии.

Министерството на икономиката също така отбеляза, че въпреки спад с 1,8% в строителството,  секторът продължава да функционира с капацитет, близък до неговия лимит.

Днешните по-слаби от очакваното данни са факт, след като в края на предходната седмица Destatis отчете солиден отскок на промишлените поръчки през август благодарение на рязко повишение на поръчките, идващи извън еврозоната, както и на постепенно преодоляване на проблемите в автомобилния сектор, дължащи се на въвеждането от 1-ви септември на новите стандарти за емисиите отработени газове, известни като WLTP тестове.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg