EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: Спад на индустриалните поръчки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Спад на индустриалните поръчки

mail15:30 | 08.03.2017прегледи 646 коментарикоментари 0


През януари индустриалните вътрешни и външни поръчки в Германия бележат спад, който е най-голям за последните осем години , показват данни на немската официална статистика Destatis. Поръчките за промишлено производствени стоки се свиха през януари със 7,2% на месечна база, като това е най-силен негативен резултат от януари 2009-а година.

Вътрешните промишлени поръчки се понижиха през януари с 10,5%, а тези от чужбина с  4,9%, поръчките от еврозоната намаляват със 7,8 на сто.

В същото време обаче промишленият оборот (на сезонно коригирана база и отчитайки работните дни) нарасна с 3,7% спрямо декември, когато се сви с 2,8 на сто.

Индикаторът на промишлените поръчки показва общия размер на поръчките, получени от производителите на средства за производство, както и от производителите на междинни и потребителски стоки в страната. Слаби данни (намаляване на поръчките) подсказват за проблеми в германската промишлена сфера и обратното – по-силните данни са позитивен знак за индустриалния сектор и респективно за икономическия растеж на Германия.

Въпреки всичко Министерството на икономиката очаква съживяване на индустриалната активност в Германия на по-късен етап през текущата година с оглед на солидния растеж на промишлените поръчки в края на 2016-а и подобряващото се бизнес доверие. Неотдавнашните позитивни проучвания за бизнес активността и други промишлени данни продължават да подсказват за ускоряване на германския икономически растеж през първото тримесечие на настоящата година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg