EUR 1.9558
USD 1.8084
CHF 1.9941
GBP 2.2981
CNY 2.4991
you tube
mobile version

Германия с максимален рейтинг ААА

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия с максимален рейтинг ААА

mail12:45 | 16.07.2013прегледи 486 коментарикоментари 0


Рейтинговата агенция Standard and Poor's потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на Германия на максималното му равнище от "ААА" със стабилна прогноза, предадоха световните агенции. Краткосрочния кредитен рейтинг на страната е на равнище "А-1", се посочва в комюникето на агенцията.
Според анализаторите икономиката на Германия е развита, силно диверсифицирана и конкурентоспособна. Освен това те обръщат внимание на разумната фискална политика на правителството на страната. Според агенцията икономиката на Германия остава стабилна и ще постигне ограничен растеж в средносрочна перспектива. Средно увеличението на БВП на човек от населението ще бъде 1% годишно за периода 2013 - 2016 година въпреки очакваното забавяне на икономиката през 2013 година до растеж от 0,4 %.
Германският икономически модел се характеризира с високо равнище на износа, инвестициите, а също и с конкурентоспособността на икономиката, но на търговския й баланс, според S&P, може да повлияе намаляването на дълговете на основните търговски партньори на Германия, което пък ще доведе до свиване на търсенето на стоки от Германия. Поради това анализаторите на S&P прогнозират спад на излишъка по текущата сметка от 7% от БВП през 2012 година до 4,3% през 2016 година.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg