EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Германия: Ръст на промишлените поръчки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Ръст на промишлените поръчки

mail12:06 | 09.04.2021прегледи 1352 коментарикоментари 0


Поръчките за индустриални и промишлени стоки в Германия нараснаха през февруари за втори пореден месец благодарение най-вече на силен ръст на вътрешните поръчки, показват данни на немската официална статистика Destatis. Поръчките за промишлено производствени стоки се повишиха през февруари с 1,2% спрямо януари, когато нараснаха с 0,8%, потвърждавайки осредните очаквания на финансовите пазари. Изключвайки големите поръчки, такива като за самолети, новите индустриални поръчки скочиха през февруари с 1,5% на месечна база.

Основна подкрепа за растежа оказаха вътрешните производствени поръчки в Германия, които се повишиха с цели 4,0% на месечна база, докато поръчките, идващи от чужбина, се увеличиха с 0,5%. Новите промишлени поръчки от останалите страни членки на еврозоната скочиха с 2,7% въпреки третата вълна на Covid-19, заляла Европа през първите месеци на 2021 г., която накара европейски държави да въведат нови строги ограничителни мерки, целящи да забавят разпространението на инфекцията. Новите поръчки извън еврозоната пък се повишиха с 2,3% спрямо януари.

На годишна база промишлените поръчки в Германия отбелязаха през февруари растеж от 5,6% спрямо същия месец на 2020 г. - точно преди коронавирусната пандемия да удари Европа, след повишение с 1,4% през януари и осреднена прогноза за повишение с 5,3%.

Промишленият оборот в Германия през единадесетия месец на миналата година нарасна с 1,1% спрямо октомври, когато се повиши с 3,2% и остана с 3,6% под оборота преди началото на пандемията (спрямо февруари 2020 г.).


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg