EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: Рекордна консумация на замразени храни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Рекордна консумация на замразени храни

mail14:45 | 07.04.2023прегледи 838 коментарикоментари 0


Хората в Германия ядат повече замразени храни от всякога, като консумацията на глава от населението достигна рекордните 47,7 килограма миналата година в сравнение с 46,1 килограма през 2021 г., съобщи ДПА, позовавайки се на Германския институт за замразени храни.

Като цяло продажбите на замразени храни в Германия са се увеличили с 3,6 на сто до около 3,9 милиона тона в сравнение с 2021 г., според института, който е търговска група, представляваща интересите на немската индустрия за замразени храни.

Това рекордно ниво значително надхвърля предишните най-добри продажби от 2019 г. с 2 процента, каза групата. Пазарът на замразените храни се разраства на фона на отминалите пандемични години, каза Сабине Айхнер, управляващ директор на института.

Оборотът се е увеличил с 16,4 на сто до 18,54 милиарда евро.

Това се дължи основно на повишението на цените след избухването на войната в Украйна, обясниха от института.

В сектора на търговията на дребно с храни продажбите са намалели с 5,5 на сто до малко под 2 милиона тона в сравнение с 2021 г. Но това очевидно се дължи на факта, че ежедневието се нормализира след изтичането на мерките срещу коронавирус миналата пролет.

Например, хората отново се хранят по-често в ресторанти. Тенденцията към спестяващи време замразени продукти като пица или закуски е много видима, посочи търговската група.

На така наречения пазар извън дома - като фирмени ресторанти, болници, дневни центрове, училищни и университетски столове, както и друга гастрономия - обемът на продажбите се е повишил в същото време с почти 15 на сто до 1,9 милиона тона.

Групата заключи, че не може да се види ясен подем, тъй като мерките срещу коронавируса приключиха.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg