EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия разделя бежанците по религия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия разделя бежанците по религия

mail09:30 | 02.10.2015прегледи 1394 коментарикоментари 0


Германската полиция призова бежанците, които пристигат в страната, да бъдат разпределяни на религиозен принцип, след като случаите на насилие на религиозна основа зачестяват все повече, пише националният ежедневник Die Welt. При един от последните инциденти - в Лайпциг, около 200 бежанци - сред които сирийци и афганистанци - са се сбили, използвайки летви, крака на маси и рамки за легла. Причината е нищожна - кои първи да използват тоалетното помещение. За да бъдат разтървани обаче се е наложило да бъде повикан голям полицейски контингент.
Силите на реда в страната са подложени на изключително силен стрес след началото на мигрантската криза: те трябва да регистрират новопристигналите, да ги охраняват, да усмиряват десни демонстранти, но и да пазят самите себе си. "Нашите служители са достигнали абсолютната точка на пречупване", предупреди Йорг Радек, заместник-ръководител на полицейския профсъюз.
Ситуацията е допълнително обременена от липсата на солидарност между отделните групи, настанявани във временните центрове. "Трябва да направим всичко, за да предотвратим по-нататъшните прояви на насилие", изиска Радек, като допълни, че "отделното настаняване на база религия е абсолютно смислено", визирайки въвеждане на мярката по отношение преди всичко на християни и мюсюлмани.
Единствената германска провинция, която към момента се опитва да спазва този принцип, е Тюрингия. А властите в Бавария се стремят да разделят "чувствителните към конфликти" бежанци, като при настаняване се взимат предвид етнически и религиозни признаци.
Всеки, който търси убежище от либералната демокрация, трябва да приема и спазва правилата й. Дори и да е бежанец, ако упражни насилие срещу друга етническа или религиозна група, той трябва да бъде лишен от гостоприемството на приемащото общество, коментират от редакцията на Die Welt.
Въпреки че тази линия все още не се е превърнала в официална политика на Берлин, зачестилите конфликти сред различните религиозни групи бежанци подават ясен сигнал, че трябва да бъдат предприети спешни мерки за разрешаване на проблема. Интеграцията на новопристигналите може да бъде реализирана само при условие, че Германия постави ясни критерии за това кое е допустимо и кое не.
Тюрингия е една от провинциите, където регионалните власти са опитали да постигнат баланс в отношенията между бежанците, изповядващи християнство и тези, които са мюсюлмани – като ги разделят на религиозен принцип при настаняването им във временни центрове за пребиваване. Необходимо е обаче да бъде намерено по-ефективно решение на проблема на федерално ниво, в Берлин.
Източник:агенция Фокус
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1127