EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Германия: Подобрение в автоиндустрията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Подобрение в автоиндустрията

mail11:02 | 08.04.2021прегледи 1220 коментарикоментари 0


През март германските производители на автомобили и техните доставчици отчетоха рязко подобряване на бизнеса в сектора, показват резултати от последното проучване на водещия икономически институт Ifo.

Индексът за бизнес ситуация в автомобилния сектор се повиши от -0,4 пункта през февруари до +7,9 пункта през март.

"Пролетта пристигна за производителите на автомобили“, отбеляза Клаус Волрабе, ръководител на проучванията на института Ifo.

В същото време обаче мениджърите в автомобилния сектор вече не са толкова оптимистично настроени за следващите месеци, като съответният показател от проучването на Ifo падна през март до 19,1 пункта от 37,3 пункта през февруари.

"Въпреки това производителите на автомобили успяха да продължат да попълват постъпващите поръчки", добавя Волрабе.

Що се отнася до търсенето, съответният подиндекс на института Ifo се повиши рязко през март до +10,7 пункта от -1,0 пункт през февруари, докато индексът на постъпилите поръчки нарасна малко по-слабо до 14,8 пункта от 11,7 пункта месец по-рано.

Очаква се производството да се увеличи допълнително, като съответният показател се повиши до 46,1 пункта спрямо 35,7 пункта през февруари. Автомобилните производители очакват позитивно развитие по отношение на износа, като съответният показател достигна 27 пункта през март.

Запасът от готова продукция обаче остава по-голям от обичайното за сезона, като този показател от проучването на Ifo сред автомобилните производители спадна през март до -10,3 пункта от -9,9 пункта през февруари.

Въпреки като цялото доброто представяне на автомобилната индустрия през март, компаниите в сектора се стремят да наемат по-малко персонал, като плановете за заетост продължават да предполагат загуба на работни места, отчита проучването на института Ifo./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1967