EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Германия: по-малко индустриални поръчки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: по-малко индустриални поръчки

mail13:30 | 10.09.2019прегледи 640 коментарикоментари 0


През юли индустриалните и промишлените поръчки в Германия се понижиха сериозно в резултат на рязък спад на чуждестранните поръчки, постъпващи от държави извън останалите страни-членки на еврозоната, показват данни на немската официална статистика Destatis. Поръчките за промишлено производствени стоки се понижиха през юли с 2,7% спрямо юни, когато нараснаха в същия размер (възходяща ревизия от предишна оценка за повишение с 2,5%), докато осреднената прогноза на финансовите пазари беше за по-скромно понижение с 1,5 на сто.

Рязкото влошаване се дължи в най-голяма степен на спад с 4,2% на чуждестранните поръчки и по-специално на рязкото понижение с 6,7% на поръчките извън еврозоната, докато тези от региона на единната валута се повишиха скромно с 0,3%, а вътрешните германски поръчки се свиха с 0,5 на сто.

На годишна база промишлените поръчки в Германия се понижиха през юли с 5,6% след спад с 3,5% през юни (слаба възходяща ревизия от понижение с 3,6%) и прогноза за понижение с  4,2 на сто.

Промишленият оборот в Германия през юли пък се понижи с 0,9% спрямо юни, когато се сви с 0,1 на сто.

Новите поръчки в промишления сектор през юли сигнализират за слабо начало на третото тримесечие, коментира днешните данни германското икономическо министерство и добави: "С оглед на продължаващото тлеене на международните търговски конфликти и предпазливите бизнес очаквания в производствения сектор, няма признаци за фундаментално подобрение на индустриалната дейност през следващите месеци".

Слабите данни увеличават рисковете от икономическа рецесия в Германия, след като през второто тримесечие БВП на страната се сви с 0,1%.

Тези данни вероятно ще подсилят и очакванията на финансовите пазари, че на заседанието през следващата седмица (на 12-ти септември) ЕЦБ ще стартира нови стимулиращи икономиката на еврозоната мерки, включително и понижение на рекордно ниските отрицателни лихвени ставки.

източник: БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg