EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия планира LNG терминали

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия планира LNG терминали

mail18:20 | 04.02.2022прегледи 798 коментарикоментари 0


Германия иска да развие строителството на терминали за внос на втечнен природен газ по море, за да намали зависимостта си от руското синьо гориво в контекста на напрежението между Москва и западните страни заради Украйна. Това съобщи правителството, цитирано от Франс прес.

"Планът на правителството е да разработи терминали за втечнен газ в Германия", каза на редовна пресконференция Щефен Хебещрайт, говорител на канцлера Олаф Шолц. Втечненият газ е алтернативно решение на вноса на руски газ, добави той, напомняйки, че някои проекти за терминали вече са били в процес на разработване, най-вече в градовете Брунсбютел и Щаде в северната част на страната.

Тези два проекта трябва да бъдат ускорени, тъй като обектите все още не са влезли в експлоатация заради административни и финансови трудности, въпреки обявяването им през 2019 година от правителството на Ангела Меркел. Терминалите позволяват да се внася природен газ по море благодарение на процес на втченяване, който осигурява възможност за по-лесен транспорт.

Германия не разполага с никакви съоръжения от този тип към настоящия момент и получава газовите си доставки изцяло по тръбопроводи, най-вече от Русия.
Метановите терминали ще позволят на Берлин да диверсифицира доставчиците си, внасяйки от страни като САЩ, Катар и Канада. Германия иска да намали зависимостта си от руския газ в контекста на напрежението между Москва и западните страни около украинската граница. В момента страната получава 55 на сто от необходимия й газ от Русия.

Газът служи за отопление на 50 на сто от жилищата и дава 26,7 на сто от потреблението на първична енергия, според данните на правителството.
Използването на този енергиен източник се очаква да нарасне в рамките на енергийния преход, за да замести ядрената енергия, въглищата и да допълни възобновяемите източници.
 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165