EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: Отново спад на промишлените поръчки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Отново спад на промишлените поръчки

mail17:02 | 09.05.2018прегледи 1631 коментарикоментари 0


През март индустриалните и промишлените поръчки в Германия се понижиха изненадващо за трети пореден месец в резултат на рязко намаляване на поръчките, постъпващи от чужбина, показват данни на германската официална статистика Destatis. Въпреки това икономическото министерство на страната очаква промишленото производство да набере отново сила с течение на годината.

Поръчките за промишлено производствени стоки се свиха през март с 0,9% на месечна база при прогноза на финансовите пазари за повишение с 0,5 на сто. В същото време Destatis направи низходяща ревизия на февруарските данни до понижение на индустриалните поръчки с 0,2% спрямо предходна оценка за тяхно повишение с 0,3 на сто.

Поръчките в рамките на Германия се увеличиха с 1,5% спрямо февруари, докато външните (чуждестранните) поръчки се понижиха с цели 2,6 на сто, като индустриалните поръчки, идващи от останалите страни - членки на еврозоната се свиха с 3,0%, докато тези,  постъпващи извън единния валутен блок, се понижиха с 2,5 на сто.

Спрямо март 2017-а година промишлените поръчки в Германия се увеличиха с 3,1% след повишение с 3,0% през февруари (низходяща ревизия от предишна оценка за на Destatis за повишение с 3,5%).

Промишленият оборот (на сезонно коригирана база и отчитайки работните дни) се повиши през март с 0,4% спрямо февруари, когато се се сви с 2,4 на сто.

Трябва да се има предвид, че индикаторът на промишлените поръчки показва общия размер на поръчките, получени от производителите на средства за производство, както и от производителите на междинни и потребителски стоки в страната. Слаби данни (намаляване на поръчките) подсказват за проблеми в германската промишлена сфера и обратното – по-силните данни са позитивен знак за индустриалния сектор и респективно за икономическия растеж на Германия.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg