EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия одобри строежа на Северен поток

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия одобри строежа на Северен поток

mail09:31 | 22.12.2009прегледи 420 коментарикоментари 0


Германия одобри проекта за строежа на 50-километровия участък от газопровода “Северен поток” през нейните териториални води, предадоха Франс прес и ИТАР-ТАСС.
Компетентните власти на северния германски град Стралсунд на Балтийско море дадоха зелена светлина за изграждането на съоръжението, а се очаква скоро това да направи и националната служба за морски транспорт и хидрография, се казва в съобщение на германското министерство на икономиката.
След разрешенията от Дания, Швеция и Финландия през последните седмици, германското решение ще позволи да започнат съвсем скоро строителните работи на газопровода от Виборг в Русия до Грейсвалд в Германия под Балтийско море, така че съоръжението да бъде пуснато в действие в края на 2011 година. 
Два дни по-рано руско-германската компания Nord Streem, която е натоварена със строителството на газопровода "Северен поток", е поискала от правителството на Германия държавни гаранции за кредити, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на германски медии.
Представителят на консорциума Йенс Мюлер съобщи това пред германски медии, подчертавайки, че "Северен поток" продължава да бъде най-големият проект в Европа, финансиран от частни източници. Руският Газпром и неговите германски партньор BASF и E.ON са поискали гаранции за кредити на стойност 1,6 милиарда евро чрез държавното застрахователно дружество за експортни кредити Hermes.  
Норд стрийм трябва да получи още две разрешителни, необходими й да започне строителството на газопровода. Едното е от Германия, а второто - от Финландия (разрешение според законите за използване на акваторията, като едно вече е получено).
Русия е четвъртата от петте страни, чиито разрешения са необходими за строителството на газопровода. Дания първа даде зелена светлина за изпълнението на проекта на 20 октомври 2009 година. Правителствата на Финландия и Швеция дадоха разрешение за използването на техните икономически зони на 5 ноември 2009 година.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg