EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: Милиони избират месечна карта от €49

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Милиони избират месечна карта от €49

mail17:08 | 05.05.2023прегледи 725 коментарикоментари 0


Повече от 3 милиона души в Германия вече са се сдобили с новата карта за пътуване с влак на цена от една 49 евро месечно, която влиза в сила от днес, предава Асошиейтед прес. Картата важи за местни и регионални влакове, автобуси и метро в цялата страна, но не и за скоростните влакове от типа "Интерсити".

Целта на инициативата е да стимулира хората за оставят колите си и да изберат по-екологичен начин на придвижване. Тя повтаря, макар и по-висока цена, инициативата от миналата година, когато през лятото беше пусната карта от 9 евро месечно. Тя е била изключително успешна, но несъстоятелна от финансова гледна точка, според представители на транспортния бранш.

Новата карта е истинска революция за Германия, чиято транспортна система е поделена между стотици регионална компании, предлагащи хиляди различни опции за пътуване, което обърква пътуващите.

Канцлерът Олаф Шолц приветства инициативата като "евтина оферта, която ще направи обществения транспорт по-привлекателен и ще ни помогне да постигнем климатичните си цели".

Активисти за борбата с бедността обаче настояват картата, която и без друго е субсидирана, да стане още по-евтина за семейства, младежи и хора с ниски доходи./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158