EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия купи диска с данъчните измамници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия купи диска с данъчните измамници

mail18:50 | 27.02.2010прегледи 962 коментарикоментари 0


Провинция Северен Рейн-Вестфалия приключи покупката на компактдиск с имената на близо 1500 души, укрили пари по сметки в Швейцария, за да не плащат данъци в Германия, предаде Франс прес, цитирайки говорител на правителството на провинцията.
"Дискът бе купен през последните дни и сега е на разположение на финансовата администрация на Северен Рейн-Вестфалия", уточни говорителят, потвърждавайки появилите се днес информации в германския печат. 
Говорителят обаче не пожела да посочи повече подробности, нито да потвърди стойността на покупката, която според германски медии е 2,5 милиона евро.
"Сега данните трябва да бъдат анализирани и заедно с Главната прокуратура в Дюселдорф ще бъде решено какви ще бъдат следващите юридически процедури", допълни говорителят.
Преди близо седмица германски данъчни експерти съобщиха, че около 2500 души са си признали, че са укривали данъци, за да избегнат наказание на фона на разгорещените дебати дали властите трябва да купуват откраднатите данни от швейцарски банкови сметки. Германският данъчен съюз, който е сдружение на данъчните служители, съобщи, че правителството може да спечели около 300 милиона евро (405 милиона долара) допълнителни данъци дори без да купува данните.
Не по-малко от 100 милиона евро са авоарите на малък брой българи в швейцарски банки, съобщи Националната агенция за приходите преди дни. Данъчните служби очакват от финансовото министерство на Германия информация за банковите сметки на българи в Швейцария.От НАП съобщават, че още в първите часове след оповестяването на информацията, че е възможно данъчните да научат собствениците на авоари в Швейцария, са получени редица запитвания какво би последвало от това. "Очакваме, че информацията, която ще получим да бъде за над 100 млн. евро за българи, които притежават депозити в швейцарски банки. Като съпоставим тези суми с това, което са декларирали в България, ще се установи дали са плащали данъци тук. Ние се съмняваме, че са плащали данъци", коментира Искра Славчева от дирекция "Данъчни спогодби" в НАП.
 Германските данъчни власти са изправени пред истинска вълна от самопризнания на данъчни измамници, след като в началото на февруари правителството реши да купи от информатор списък с имена на германски граждани, укриващи данъци в швейцарски банки, предаде Франс прес.
Говорител на министерството на финансите на Бавария, цитиран от "Файненшъл тамс дойчланд" съобщи, че за една седмица над 270 укриватели на данъци в провинцията са признали деянието си. В северния град Хамбург - най-богатият град в Германия - за три дни броят на самопризнанията се е увеличил от 10 на 88.
В други провинции също се съобщава за необичаен брой признания за укриване на данъци: 112 в Берлин, 174 в Долна Саксония, 113 в Хесен.  В Германия данъчната администрация е към провинциалната управа.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161