EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия инвестира в зарядни станции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия инвестира в зарядни станции

mail12:08 | 21.10.2022прегледи 457 коментарикоментари 0


Германското правителство одобри план, за инвестиране на 6,3 милиарда евро (6,1 милиарда долара) в рамките на три години, чрез който бързо да се увеличи броят на зарядните станциите за електромобили в страната. Отпуснатите средства са част от амбициите на страната да сведе до нула отделяните в атмосферата нетни вредни емисии, информира Ройтерс.

Планът предвижда 14-кратно увеличение на броя на станциите за зареждане, като те трябва да достигнат 1 милион до 2030 г. в сравнение с около едва 70 000 към момента. Усилията ще се съсредоточат върху изграждането на станции в общини, в които сега броят им е недостатъчен. 

Освен това планът си поставя за цел до края на десетилетието по германските пътища да има 15 милиона електрически превозни средства, като сега те са 1,5 милиона. Сред мерките намират място и ускорени държавни одобрения за изграждане на станции за зареждане.

Според германския транспортен министър Фолкер Висинг, целта на правителството е "да ускорим разширяването на инфраструктурата за зареждане, да опростим процеса на зареждане и по този начин да улесним преминаването" към електрическа мобилност.

Германия очаква експоненциален растеж на пазара на електрически превозни средства, а правителството иска да направи електромобилите по-привлекателни за купувачите, заяви Висинг, след като кабинетът одобри плана.

Той (планът) предизвика смесени реакции от браншовите асоциации, които отдавна се оплакват, че правителството не е в крак с бързото разрастване на пазара на електромобили. Асоциацията на германските автомобилостроители (VDA) заяви, че това е важна стъпка и че скоростта на прилагане на предложенията сега е ключова. Според Германската асоциация за комунални услуги BDEW обаче предложенията ще доведат до повече държавно планиране и контрол.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg