EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Германия избегна рецесията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия избегна рецесията

mail20:20 | 18.11.2019прегледи 621 коментарикоментари 0


Лек растеж от 0,1 на сто на германската икономика през третото тримесечие е позволил да се избегне рецесия, предаде Асошиейтед прес.

Федералната статистическа служба съобщи, че брутният вътрешен продукт (БВП) на Германия е нараснал с 0,1 на сто спрямо предходните три месеца. Службата обаче е преразгледала към понижение оценката си за спада през второто тримесечие до 0,2 на сто вместо обявените по-рано 0,1 на сто.

Две поредни тримесечия свиване на икономиката означават техническа рецесия.

Анализаторите очакваха нов спад на БВП през третото тримесечие. Независимата група икономически съветници на германското правителство обаче посочи миналата седмица, че няма признаци за "широка, дълбока рецесия" или належаща необходимост от програма за стимулиране.

Компаниите за услуги и пазарът на труда са дръпнали нагоре страната, но промишленият сектор, начело с автомобилостроенето и машиностроенето отчитат спад в контекста на търговското напрежение.

На годишна основа най-голямата европейска икономика отчита растеж от юли до септември с 0,5 на сто след нарастването с 0,3 процента от април до юни, според сезонно коригираните данни, цитирани от Ройтерс.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4110