EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Германия и Китай - търговия за €200 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия и Китай - търговия за €200 млрд.

mail15:50 | 28.06.2011прегледи 623 коментарикоментари 0


Китайският премиер Вън Цзябао и германският канцлер Ангела Меркел заявиха днес на среща в Берлин, че си поставят за цел да увеличат търговията между двете страни, които са най-големите износителки в света, до 200 милиарда евро (280 милиарда долара) годишно през идните пет години, предадоха световните агенции.
"Това, което вече е доста добре, още може да се подобри", отбеляза Меркел, цитирана от ДПА. Канцлерът припомни, че двустранната търговия в момента възлиза на 130 милиарда евро годишно. Китайският премиер пък използва възможността, за да потвърди доверието на страната си в еврозоната, заявявайки, че дълговата криза в някои страни членки като Гърция е с "временен характер". Пекин е "опора" в сегашната криза с еврото, купувайки държавни облигации, към които частните инвеститори проявяват предпазливост, отбелязва ДПА.
Според Вън Цзябао ЕС е "достатъчно силен, за да се справи със сегашните предизвикателства". Част от посещението на Вън Цзябао в Германия - третата и последна държава от неговата европейска обиколка - е сключването на големи бизнес сделки между корпоративни шефове от двете страни. Китай ще поръча от европейския самолетостроител Airbus 62 машини модел А320, според разпространения от Германия списък с договорите, подписани днес между Берлин и Пекин, информира Франс прес.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg