EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: Забрана за събиране на мигрански семейства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Забрана за събиране на мигрански семейства

mail13:00 | 02.02.2018прегледи 10944 коментарикоментари 0


Германският Бундестаг гласува удължаване до края на юли на забраната за прием на семействата на бежанци с хуманитарен статут. Първоначално забраната важеше до края на март. 

Бежанци с такъв статут ще могат да се съберат с близките си едва от 1-и август тази година, но приемът на роднини не може да надвишава хиляда души месечно, реши Бундестагът. За близки роднини се смятат само съпруг и съпруга, ако бракът е сключен извън Германия, както и малолетните деца на бежанците, а при непълнолетни бежанци, а при непълнолетни бежанци - техните родители, братя и сестри. 

Според изчисленията на правозащитници на това условие в момента отговарят не повече от 70 до 90 хиляди души.

Опозицията критикува остро решението на Бундестага, която беше прокарано с гласовете на консерваторите от Християндемократическия съюз и на социалдемократите. Според левицата то нарушава основни човешки права. Либералите пък обвиниха социалдемократите, че са предали основни свои идеали и са оставили християндемократите да им се наложат. Популистката "Алтернатива за Германия" настоява събирането на семейства да това извън територията на Германия, например в защитени зони в Сирия./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg