EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: Доставките на ел.енергия след кря на АЕЦ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Доставките на ел.енергия след кря на АЕЦ

mail10:06 | 29.11.2021прегледи 513 коментарикоментари 0


Доставките на елекроенергия в Германия ще бъдат сигурни, дори след като догодина бъдат спрени оставащите шест атомни реактора в страната, сочи доклад на Германския институт за икономически изследвания (DIW), цитиран от ДПА.
Дори след като излизането от атомната енергия приключи в края на 2022 година, в Германия ще има достатъчно мощности, посочват експертите.
Миналата година производителите на електроенергия са изнесли 20 тераватчаса или около 4 процента от производството си, според института.
Интегрирането на Германия в европейската електрическа система също означава, че няма причина за страхове за сигурността на доставките, се отбелязва в проучването.
Експертите призовават излизането от ядрената енергетика да бъде завършено, всички субсидии за ядрени мощности да бъдат отменени, както и да се положат усилия за намиране на локации за окончателно съхранение на силнорадиоактивните отпадъци.
С изключването на оставащите си шест атомни реактора Германия догодина окончателно ще се откаже от атомната енергетика, изпълнявайки решението, взето през 2011 година.
Напоследък все по-често се водят дискусии за евентуално възраждане на ядрената енергетика. Мнозина се опасяват от недостиг на енергия, ако Германия реши да се откаже и от използването на въглища дори още преди 2038 година.
Според експертите на института обаче това е ненужно.


Тагове: Германия, АЕЦ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg