EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: Възходящ тренд на икономиката

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Възходящ тренд на икономиката

mail16:35 | 16.08.2017прегледи 9106 коментарикоментари 0


Германската икономика продължава възходящия си тренд и през второто тримесечие на 2017 година, съобщава немския икономически ежедневник Wirtschaftswoche. Немското издание уточнява обаче, че растежът вече не е толкова висок, колкото в началото на годината.

Благодарение на потреблението на потребителите и увеличението на корпоративните инвестиции, германската икономика продължава да расте. Федералната статистическа служба във Висбаден съобщи, че през второто тримесечие на 2017 г. брутният вътрешен продукт се е увеличил с 0,6% в сравнение с предходното тримсесечие. В началото на годината, според последните изчисления, германската икономика е нараснала с 0,7% , като по този начин е отбелязала ръст по-висок от първоначално очаквания.

Развитието на международната търговия обаче оказва негативно влияние върху растежа на немската икономика, тъй като увеличението на вноса на тримесечна база е било значително по-голямо, отколкото износа.

Икономическото представяне през второто тримесечие на 2017 г. бе постигнато благодарение на трудовата заетост на 44,2 милиона германци, което представлява повишение с 664 хиляди или с 1,5% спрямо година по-рано.

Снимка: Pixabay.com


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg