EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия в подем

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия в подем

mail06:30 | 18.12.2013прегледи 617 коментарикоментари 0


Инвеститорското доверие в Германия е скочило до 7,5-годишен максимум през декември на фона на надеждите за икономически подем в Европа, предаде Асошиейтед прес.
Институтът за икономически изследвания в Манхайм, известен с абревиатурата Цет Е Ве (ZEW), обяви днес, че индексът му, измерващ нагласите сред анализатори и институционални инвеститори за следващите шест месеца, се е повишил до 62 пункта този месец спрямо 54,6 пункта през ноември. Това е най-добрият резултат от април 2006 година и е доста над умереното покачване до 55 пункта, очаквано от икономистите.
Ръководителят на института Клеменс Фуест заяви, че въпреки неотдавнашните разочароващи данни за промишлеността, инвеститорите очакват допълнително подобрение в Германия и еврозоната през 2014 година. Прогнозите са, че германската икономика, която е най-голямата в Европа, ще ускори растежа си догодина, а възстановяването на еврозоната от рецесия ще продължи.

Вчера парламентът на страната избра за трети пореден мандат Ангела Меркел за канцлер, след подписано споразумение между социалдемократи и консерватори за общо управление в следващите четири години.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg