EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: 4.57% увеличение на пенсиите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: 4.57% увеличение на пенсиите

mail17:45 | 21.03.2024прегледи 360 коментарикоментари 0


Пенсиите в Германия ще нараснат с 4,57 на сто на 1 юли, обяви в Берлин министерството на труда и социалната политика, цитирано от ДПА. Корекцията на пенсиите се базира на последните данни от Федералната статистическа служба и Германското пенсионно осигуряване. По този начин пенсия от 1000 евро ще нарасне с 45,70 евро.

Това е третата поредна година, в която корекцията на пенсията е надхвърлила 4 на сто, обяви министерството. Министърът на труда Хубертус Хайл говори за "добри новини" за пенсионерите.

"Силният трудов пазар и редицата добри споразумения направи това възможно", каза Хайл. "Корекцията на пенсиите е доста над равнището на инфлацията", коментира той.

За първи път пенсиите са нараснали еднакво в бившите източногермански и западногермански провинции. Стойността на пенсиите в Източна Германия вече се изравни със западногерманските миналата година заради по-големия растеж на заплатите.

Тридесет и четири години след обединението на Германия изравняването на стандарта в Западна и Източна Германия е крайъгълен камък за страната, каза министърът. "Трудът има същата стойност и на изток, и на запад по отношение на пенсиите".

С пенсионния пакет правителството стабилизира законоустановената пенсия в дългосрочен план, като междувременно смекчава тежестта върху бъдещите вносители с капитал за поколенията.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg